Waarom een Villa de beste keuze is

Waarom een Villa de beste keuze is

We zitten nu nog in de winter, dus de zomer is nog een eind weg. Maar veel mensen dromen al over de zomervakantie waarschijnlijk. Zijn jullie al vakantieplannen aan het maken? Waar zou je graag naartoe willen? Misschien kies je voor een zonvakantie op een eiland ergens in een tropisch gedeelte van de wereld. Maar misschien heb je wel meer met de bergen in Oostenrijk en Zwitserland. Of wellicht ben je een avonturier en wil je route 66 rijden in Amerika.

Waar je ook naar toe gaat, je hebt daar een onderkomen nodig. Voor dit onderkomen zijn er vele opties.

Kamperen

Als je een tent hebt of een caravan met voortent, dan kun je gaan kamperen. Het onderkomen heb je dan zelf in je bezit.

Stacaravan/chalet

Wil je een iets luxer onderkomen dan bovenstaande? Dan kun je kiezen voor een stacaravan of een chalet. In deze voorzieningen zitten wat meer facilitaire zaken ten opzichte van de kampeer optie.

Hotel

Een hotel kan natuurlijk ook. Hotels zijn er eigenlijk overal. Dus waar je ook naartoe gaat, een hotel is er altijd wel te vinden in die regio. Of dat nou op dat tropische eiland of in de alpen is. Nadeel van een hotel is dat je niet zoveel vrijheid hebt.

Villa

Houd je juist wel van een stuk vrijheid bij, en om je onderkomen, dan kun je kiezen voor een Villa/bungalow. Door een Villa te huren, zal je van alle gemakken voorzien zijn. Alle facilitaire voorzieningen zitten erin. Waarschijnlijk inclusief een mooi bad waar je heerlijk in kunt relaxen.

In een hotel heb je altijd te maken met vaste tijden waarop er ontbeten, geluncht en gedineerd kan worden. Daardoor zit je toch wel vast aan een soort planning. Als je kiest voor een bungalow bepaal je zelf wanneer je gaat eten en bovendien wat je gaat eten.

Als je een hotelkamer boekt, dan heb je in principe geen tuin. Bij een bungalow is er altijd ruimte om het pand. Dit is wel lekker. Je hebt zodoende wat meer privacy en je kunt bijvoorbeeld buiten ook nog activiteiten ondernemen op je eigen kavel. Zoals een potje voetballen met je kinderen. 

Een bungalow heeft vaak een mooi stukje kavel voor zichzelf. Dat betekent dat je ook gegarandeerd bent van wat rust. Dit is ten opzichte van kamperen dan weer een groot verschil. Op een kampeerweide heb je geen rust. Daar is de hele dag beweging en geluid.

Je kunt als je een bungalow huurt ook meer spullen meenemen. Wel zo handig als je meerdere kinderen hebt. Dit punt geld helemaal als je nog kinderen hebt van één jaar of jonger. Voor deze kinderen moet je namelijk altijd heel veel spullen meenemen voor de dagelijkse verzorging.

Reacties zijn gesloten.